Psycholoog - filosoof - bewustzijnscoach

Ellen Steegen

Over mij
Welkom. Fijn dat je hier bent.
Na mijn studies filosofie besloot ik voor mijn echte passie te gaan, psychologie. Naar mensen luisteren, een nieuwe kijk op zichzelf helpen zoeken, terug een focus op het positieve helpen vinden, is het liefste dat ik doe. 
Dat doe ik nu met hart en ziel in mijn eigen praktijk, Esse Psychologie en voor Stevig Staan.
Esse, van de initialen van mijn naam, maar ook van het Latijn voor 'zijn'. 'Zijn', omdat ik niet geloof in psychologische trucjes en grote oplossingen, maar in de waarde van een goede therapeutische relatie als belangrijkste vertrekpunt voor heling. 

Mijn visie
Ik kijk op een holistische manier naar mensen, waarbij niet het probleem maar jij als persoon centraal staat. Ik werk dus niet probleemgericht, maar kijk breder dan dat. Want iedereen heeft sterke kanten, alleen zien we die soms zelf niet meer. Als we naar onszelf kijken vanuit die probleemgerichte versmalling, lijkt het alsof we niets kunnen en er ons niets lukt. Dan kan de open, empathische blik van een ander je blik terug helpen verruimen. 

Mijn aanpak
Ik gebruik hiervoor gesprekstherapie, met een grote focus op het lichaam. Ik geloof dat een groot deel van herstel zit in het terug contact leren maken met je eigen lichaam. Contact dat we onderweg kwijt geraakt zijn door stress, bepaalde gebeurtenissen,... Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld graag de ademhaling, maar ook zelfcompassie- en mindfulnessoefeningen. Ook elementen uit ACT en voice dialogue pas ik graag toe. 

Mijn opleidingen
- master in de wijsbegeerte en moraalwetenschappen
- master in de klinische psychologie
- postgraduaat in oplossingsgerichte begeleiding en hulpverlening (UCLL)
- basisopleiding mindfulness, In Mindfulness
- basisopleiding compassion, My Serenity
- opleiding facilitator Voice Dialogue, Voice Dialogue Instituut
- basisopleiding ACT, Allegre Instituut

Kortom 

Al die dingen maken mij een psycholoog met een hart: ik ga eerst op zoek met jou naar dingen die wel goed gaan. Ik luister onvoorwaardelijk en niet-veroordelend. Je mag bij mij gewoon jezelf zijn. 

Schrijf je snel in voor één van onze events!